In vetzavot

Koudum, 29 januari 2022. WEDSTRIJDNUMMER 11 (983), 38e seizoen, donderdagavond 20 januari 2022.

Eindelijk! Na een lang coronareces konden de mannen van VETZAVOT weer aantreden. Nog niet compleet, ( Yassine, Eelke en Jarig waren afwezig)  maar toch durfden de negen het aan om na lange tijd weer een onderlinge wedstrijd te spelen. In het blauw verschenen ten tonele Hendrik, Wicher, Auke, Jan en ALLE, terwijl Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Sietse Abma en Gerrit de eer te beurt viel om de witte kleur te verdedigen. In een steenkoude hal werd er vanaf de aftrap fel gestreden om de punten. Scheidsrechter Albert Fekken kwam ogen en oren te kort. Gelukkig functioneren beide onderdelen bij Albert nog perfect, zodat hij de wedstrijd in goede banen wist te leiden. Het was Auke die als eerste wist te scoren. 1-0 voor het blauwe team!  Lang stond deze stand niet op het denkbeeldige scorebord. Het waren eerst Sietse A. en meteen daarna Sytze F. die de stand ombogen naar een 2-1 voorsprong voor het witte team. Op slag van rust was het ALLE die zorgde voor een gelijke stand bij rust. 2-2. Dicht opeen gezeten vanwege de barbaarse kou in de hal werd er gerust. Om de spieren niet te koud te laten worden vond s.r. Albert het al weer snel tijd worden om aan de tweede helft te beginnen. Lange tijd werd er in het laatste bedrijf niet gescoord. De beide keepers, Hendrik Kamstra voor blauw en Sietze v.d. Wal voor wit leken schijnbaar niet te passeren. Toch moesten uiteindelijk beide heren capituleren. Voor het blauwe team scoorde ALLE, terwijl Sytze F., Gerrit en Jan verantwoordelijk waren voor doelpunten van het witte team. Einduitslag 5-3 voor het witte team.