In vetzavot

Koudum, 23 oktober 2021. WEDSTRIJDNUMMER 05 (977), 38e seizoen, donderdagavond 21 oktober 2021.

Petje af! Voor elf KERELS uit Koudum. Gemiddelde leeftijd 72 jaar! De oudste 79, de jongste 63. Vanaf de derde donderdag in september tot en met de laatste donderdag van maart brengen zij de moed op om rond 21.15 uur zich te verheffen uit de geriefelijke sta op stoel,  hun behaaggelijke huiskamer te verlaten om een onderling partijtje zaalvoetbal te spelen in de Sporthal. Onder de naam VETZAVOT. En dat al voor het 38e jaar! Deze avond waren er weer 10 actievelingen present. Door het ontbreken van Albert Fekken nam Sietse Abma de taak op zich om als scheidsrechter/speler te fungeren. Hij kwam met al zijn wijsheid tot de volgende opstelling: voor het blauwe team mochten spelen: Eelke, Auke, Wicher, Jan en Hendrik. Voor het witte team waren dit: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Sietse Abma, ALLE en Jarig. Op papier twee aan elkaar gewaagde teams. Maar zoals zo vaak: wat op papier gelijkwaardig lijkt, is in werkelijkheid weleens heel anders. Zo ook deze keer. Al heel snel was het ALLE, die na een snelle uitbraak, ingeleid door Sytze, Eelke kansloos liet. 1-0 voor wit. ALLE meteen op stoom geraakt maakte er al heel snel 2-0 van. Wat stelde het blauwe team daar tegenover? Heel goed samenspel, een overwicht zelfs. Tot aan het vijandelijk doel ging alles prima. Maar dan!  Heel veel schoten op doel die meestal slecht gericht waren. Naast, over of recht op keeper Sietze v.d. W. af, waar hij wel raad mee wist. Het was s.r. Sietse A. die een aanval van eigen helft met twee medespelers en geen enkele tegenstander, op Eelke na, de stand naar 3-0 schoot. En de meest productieve doelpuntenmaker van VETZAVOT, ALLE Kampen bepaalde de ruststand op 4-0. In de pauze beraamde het blauwe team een strategie op het tij alsnog te doen keren. Maar helaas, de algehele malaise van de eerste helft kon niet ten goede worden gekeerd. Alles wat maar fout kon gaan ging deze avond verkeerd voor de blauwen.  Zo ook de tweede helft. Onderlinge veel misverstanden. Van de vele schoten op doel gingen ver weg de meeste naast en of over. Toen ALLE zijn vierde goal van de avond en de vijfde voor het witte team scoorde zonk de moed bij de blauwen tot een diepte punt. Waren zij de vorige wedstrijd nog met een man minder de glorieuze winnaars, nu moesten zij de witten als hun meerdere erkennen. Toen uiteindelijk Wicher de spreekwoordelijke eer voor de blauwen wist te redden, vond scheidsrechter Sietse Abma het genoeg geweest. Hij floot de wedstrijd met als eindstand 5-1 voor het witte team naar het verleden.