In Geen categorie

Woensdag 20 maart zijn er weer verkiezingen in Nederland. Er kan dan ook in Koudum gestemd worden op kandidaten voor de Provinciale Staten van Fryslân én op kandidaten voor het algemeen bestuur van het Wetterskip Fryslân.

Er kan in Koudum op 20 maart van 7.30 tot 21.00 uur op twee plekken gestemd worden: Dorpshuis De Klink, Ds. Tinholtstraat 1 en Woonzorgcentrum De Finke, Tjalke van der Walstraat 26.

Op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten staan twee Koudumers. Voor het CDA staat J. (Joke) Heida op de 48e plaats op de lijst. Niet echt een verkiesbare plek, alleen al gezien het feit dat het totale aantal leden van de Provinciale Staten 43 bedraagt. En voor 50Plus staat R. (Rob) Goedhart op een 3e plek.

Ook op de kandidatenlijsten voor het Wetterskip Fryslân prijken twee Koudumers, namelijk M.C. (Michiel) Hoekema voor Lagere lasten Burger (op een 11e plaats) en wederom voor 50Plus op een derde plaats Rob Goedhart.

Op de verkiezingspagina van de provincie Fryslân is alle informatie over de verkiezing voor de Provinciale Staten te vinden en eventueel een stemwijzer te raadplegen. Op waterschapsverkiezingen.nl is alle informatie over de verkiezingen voor het Wetterskip Fryslân te raadplegen of een stemhulp te raadplegen.