In Geen categorie

Van maandag 8 mei tot en met vrijdag 26 mei 2023 is de kruising Tjalke van der Walstraat – Hoogstraat – Nieuweweg in Koudum afgesloten voor al het doorgaand verkeer. De genoemde afsluiting geldt ook voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden die daar plaatsvinden, worden gedaan door waterleidingbedrijf Vitens. In de afgegeven vergunning is aangegeven dat Vitens goed moet overleggen met de winkeliers en dan met name afstemming moet zoeken over de bevoorrading.

De gemeente neemt aan, gelet op ervaringen uit het verleden, dat Vitens dit wel goed doet. Maar als blijkt dat dit niet zo is hoort Dorpsbelangen Koudum dat graag, om zo de gemeente hierop te kunnen attenderen.

De omleidingsroute wordt op gele borden aangegeven. De werkzaamheden zijn weersgevoelig, daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Heeft iemand vragen over het werk of wil iemand meer informatie? Contactpersonen van het werk zijn de heren Peter Mulder, telefoonnummer 06-51239004, of Erik Plat, telefoonnummer 06-10033893, die beiden van Verkley zijn. Ook kunt u voor vragen of voor meer informatie bellen met de heer Nico Hakze van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.