In Geen categorie

Met een terugblik op het bizarre seizoen 2020-2021 sluit voetbalvereniging Oeverzwaluwen uit Koudum dit voetbaljaar af. Dat verliep door alle coronaperikelen bepaald niet normaal. Elke keer was het weer de vraag of er wel of geen trainingen of voetbalwedstrijden zouden zijn, of de kantine of de kleedkamer open of dicht was, en of er oud papier opgehaald kon worden of niet. De normale competities gingen niet door en uiteindelijk kon de jeugd nog wat wedstrijden spelen.

Het bestuur van voetbalvereniging Oeverzwaluwen is dan ook oprecht blij dat de leden en vrijwilligers van de club, ondanks alle perikelen, zijn gebleven en de club blijven steunen. Gelukkig is er nog wel een ‘ouderwets gezellige’ seizoenafsluiting geweest. Ook bedankt het bestuur de sponsoren van de vereniging, die vaak ook een ingewikkeld jaar moesten meemaken en toch de club blijven sponsoren. Er zijn zelfs nieuwe sponsoren bereid gevonden om de voetbalclub te ondersteunen.

Daarnaast zijn er achter de schermen verschillende ontwikkelingen en mooie dingen gaande waar het bestuur de leden over wil informeren. Het belangrijkste daarvan is misschien wel het realiseren van een lang gekoesterd wens: het aanschaffen van Ledverlichting. De afgelopen tijd is gebruikt om de financiering hiervoor rond te krijgen. In het najaar van 2021 zal er deugdelijke Ledverlichting op het Oeverzwaluwenveld zijn.

Nadat duidelijk geworden was dat een kunstgrasveld definitief van de baan is, is er een alternatief gevonden in een sportkooi. De heg achter de goal/tegenover de bestuurskamer heeft ‘het veld geruimd’ omdat er een sportkooi (afmeting 20 m. x 10 m.) wordt geplaatst. De sportkooi biedt naast voetbal (extra trainingscapaciteit) ook ruimte voor andere sporten. De planning is dat de bouw van de sportkooi voltooid is in oktober 2021.

En ten slotte: de selecties voor het seizoen 2021-2022 zijn bekend, net als de indeling bij de jeugd. Meer informatie daarover op de website van Oeverzwaluwen Voetbal.

Foto van de afsluiting van het seizoen bij Oeverzwaluwen via de Facebookpagina van Oeverzwaluwen Voetbal.