In Geen categorie

Op zondag 4 juli doen drie docenten, een oud docent en een ouder van een leerling van csg Bogerman Koudum mee aan Mud Masters voor Kika in de Haarlemmermeer. Mud Masters is een uitdagend hindernisparcours dat met een team afgewerkt wordt. Het parcours van zes kilometer heeft indrukwekkende hindernissen die met het team gezamenlijk genomen moeten worden. Het team van het Bogerman College Koudum legt het parcours twee keer af. De leden van het team laten zich sponsoren voor het goede doel, namelijk Kika.

Sinds vorig jaar werkt Mud Masters samen met Kika, een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kinderkanker. Het geld dat met deze actie voor KiKa wordt ingezameld gaat naar belangrijk onderzoek op het gebied van kinderoncologie. Het wordt gebruik voor onderzoek dat erop gericht is om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling.

Het team van het Bogerman College Koudum bestaat uit de dames Roos van der Most, Klaske Feenstra en Bernadette Dijkstra, plus de broers Rein Tjeerd Postma en Ulbe Postma. Deze teamleden zijn zich al enkele maanden aan het voorbereiden. Inmiddels hebben ze ook al een respectabel sponsorbedrag bij elkaar verzameld, maar er kan nog steeds gedoneerd worden via de website van Bogerman College – Mud Masters For Kika.