In Cultureel

Zoals zoveel gezelschappen heeft ook Teatergroep SULT moeten besluiten de voorstellingen van 2020 te verplaatsen naar een later tijdstip. Er is voor gekozen om het stuk It Grutte Swijen in april en mei 2021 te spelen in Koudum. Dan zal ook het boekje gepresenteerd worden met de theaterteksten van Ytsje Hettinga en de historische achtergrond van het verhaal achter het stuk door Jan de Vries.

“We hebben eerst de laatste corona-ontwikkelingen nog afgewacht alvorens een definitieve keuze te maken”, aldus Pieter Stellingwerf, artistiek leider van SULT. “Er is gekozen om deze voorstelling It Grutte Swijen, dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, te spelen in april en mei 2021. Dat is toch de tijd dat we herdenken en de vrijheid vieren.”

In It Grutte Swijen staat het zwijgen centraal. Een verrader wordt in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog doodgeschoten door het verzet. De betrokkenen zweerden dat ze hier nooit meer over zouden praten, met niemand! Nu meer dan 75 jaar later wordt het stilzwijgen doorbroken. In theatrale monologen vertellen drie vrouwen wat voor gevolgen deze heftige gebeurtenis voor hun latere leven had. Het publiek wordt in kleine groepen naar de verschillende locaties gebracht waar de monologen plaats vinden. Bij het laatste bedrijf, het vertellen van het verhaal en de onderzoeksresultaten door Jan de Vries, komt het publiek samen op één locatie.

De speeldata zijn: 15-16-17-18   22-23-24 25 april en 29-30 april en 1 mei 2021

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.teatergroepsult.nl