In Geen categorie

Wie over de Onderweg loopt of rijdt ter hoogte van de haven ziet dat het sanitairhuis verplaatst is. Op de plek waar het stond moest het weg van de gemeente. Mede door corona deed het al een tijdje geen dienst meer. Maar betrokkenen – waaronder de Watersportvereniging De Fluessen – wilden wel dat Koudum de mensen in de gastenhaven netjes zou kunnen ontvangen. 

Na behoorlijk veel overleg met de gemeente is er vergunning verkregen het sanitairhuis dichter bij de haven te plaatsen. Toen moest de financiering geregeld worden. Dat werd een heel bedrag, mede omdat de gemeente vond dat het huis een houten uitstraling moest hebben en er een groenvoorziening om heen moest. Gelukkig bleek het Ondernemersfonds in Koudum nog geld beschikbaar te kunnen stellen en droeg de gemeente bij vanuit het Kernenfonds. 

Straks kunnen de gasten in de haven weer gebruik maken van het toilet en zich daar wassen en douchen. Maar is het bijvoorbeeld ook geschikt voor de fietsers die ons dorp aandoen. Het wordt overdag een openbare toiletvoorziening. Bezoek ’s avonds en ’s nachts zal alleen kunnen met een code of sleutel.

Hieronder een foto-impressie van de verplaatsing: