In Geen categorie

Vanochtend kwamen tientallen Koudumse tractoren al vroeg bij elkaar in de Hoofdstraat bij Tarantella voor de jaarlijkse verrassingstocht. Op vrijdagavond 17 augustus treden de trekkers daar in vol ornaat opnieuw aan voor een oude traditie: ringsteken!

En natuurlijk, traditioneel gaat het ringsteken met paard en wagen. Zo niet in Koudum! Al jaren is er in Koudum een flinke club die zich bezighoudt met oude tractoren. De ondernemersvereniging Koudum vond het een goed idee om het traditionele ringsteken in Koudum op een iets andere manier aan te pakken: met deze oude trekkers.

Op vrijdagavond 17 augustus om 19.00 uur begint het ringsteken met oude tractoren in de Hoofdstraat. Daarbij moet de bestuurder proberen om tijdens het rijden een ring uit een handje te steken én hij moet er ook op letten om dit op een bepaalde snelheid te doen.

De route van de trekkers gaat door de Hoofdstraat richting de haven (Spoorzicht), Onderweg, Beukenlaan, Bovenweg, Verlengde Hoofdstraat en weer terug naar de Hoofdstraat. Het publiek kan zich vermaken met wat een hobby teweeg kan brengen: er zullen prachtig opgepoetste pronkstukjes voorbij komen, maar ook trekkers die zo van het land zijn geplukt. Het belooft een gezellig spektakel te worden.