In Geen categorie

Vanavond, dinsdagavond 30 augustus, vindt in de Foyer van het Theater Sneek de presentatie plaats van het UIT Festival Súdwest-Fryslân, de start van het theaterseizoen in onze gemeente op zaterdag 10 september. Aan het UIT Festival doen dertien kernen mee, waarvan Koudum er een is. Door middel van korte interviews worden de programma’s per kern aan de pers gepresenteerd. Het is de derde keer dat Koudum meedoet aan het UIT Festival en het programma in Koudum op 10 september – niet toevallig ook de tweede zaterdag van de Koudumer Feestweek – is op zijn minst indrukwekkend te noemen.

In samenwerking met de centrale organisatie in Sneek is de Centrium Commissie verantwoordeljik voor het programma in Koudum. Net als bij de eerdere edities is er speciaal vermaak voor de kinderen. Die kunnen namelijk vanaf 11.30 uur allerlei spellen doen naast het Centrium, het muziekpodium in hartje Koudum. Daarnaast kunnen de kinderen opdrachten doen bij de spellen, de bieb, de galeries in Koudum en het monument aan de haven. Daarmee kunnen ze een stempelkaart vullen, want met een volle kaart kunnen ze een ijsje afhalen bij Cafetaria De King.

Tussen 13:00 en 17:00 uur ’s middags zullen verschillende muzikanten te horen zijn op het Centrium. Van 19.00 tot 21.30 uur is het natuurlijk de bedoeling om met z’n allen te kijken naar de verlichte optocht, om te zien wat de buurtschappen en andere groepen aan moois en ludieks gemaakt hebben voor de optocht. Om half tien eindigt dit UIT Festival en de tweede zaterdag van de Feestweek met een spetterend optreden van Jack Bottleneck op het Centrium.

Het programma van het UIT Festival Locatie Koudum

11:30 – 17:00 Spellen naast het Centrium door Crazy Entertainment

Welke kip komt er naar beneden? Dat is spannend. Want je moet ‘m wel vangen. Daarna kun je door naar de bibberspiraal of een van de andere spellen, waar je lol mee kunt beleven. Voor de kinderen is dit een onderdeel van de kinderroute. Als kinderen alle opdrachten hebben gedaan bij de spellen, de bieb, de galeries en het monument aan de haven kunnen zij met een volle kaart een ijsje gaan halen bij Cafetaria De King.

13:00 – 17:00 Muziek op het Centrium onder het motto: ‘Fierder hoechsto it net te sykjen’. Allemaal artiesten uit de regio.

13:00 Bruno Rummler: Bruno staat garant voor een onvergetelijk, gezellig muzikaal optreden vol oude en nieuwe covers en eigen nummers in het Engels, Nederlands, Fries of Duits.

14:00 Power Tri: Het Koudum-Balkster poptrio onder leiding vande bekende muzikant Johan Keus speelt een repertoire van stevige Powerrock met daarin eigen nummers en eigen bewerkingen van covers. Maar dan wel stevig…

15:00 Yiriba Dakan: Probeer tijdens een optreden van Yiriba Dakan maar eens stil te blijven zitten. De zes mannelijke bandleden maken al jaren met veel plezier muziek. En dat hoor je. Hun optreden wordt gegarandeerd een muzikaal en swingend feestje! Naamgever Bouba Keita komt uit Mali. Hij schrijft en zingt zijn eigen repertoire en speelt op virtuoze wijze balafoon, n’goni en djembé. Joël Diarra eveneens uit Mali speelt balafoon, Jorrit Pruiksma drums, Arend Freije n’goni, Yde Kuipers saxofoon en Jonathan Koning bas. De band speelt traditionele maar ook eigen geschreven Afrikaanse muziek.

16:00 BlueSunday Of ze nog wilden optreden, daar twijfelden Patrick en Welmoed wel aan. Maar ze maakten intussen wel weer zulke leuke liedjes dat ze die graag laten horen op het Centrium in Koudum. Blues in het Engels en Fries.

19:00 – 21:30 Optocht in het kader van de Koudumer Feestweek.

21:30 Jack Bottleneck op het Centrium

Het doorleefde ‘korrel 40’-stemgeluid van Jack wordt muzikaal ondersteund door ‘Bluesman’ Herman Frank en de doorgewinterde muzikanten Johannes Blanksma op drums en Rob Taekema op bas.