In Geen categorie

Kunstenaar Sigrid van Amerongen (1972) uit Arnhem exposeert van 9 juni tot en met 14 september in het Beeldhouwcentrum in Koudum. Haar beelden in brons en steen vertellen het verhaal van een zoektocht naar ruimte en vrijheid. De opening van de expositie is zaterdag 9 juni om 15.00 uur.

Na 20 jaar carrière in het bedrijfsleven koos Sigrid van Amerongen voor een nieuw pad als beeldhouwer en dichter. De Arnhemse heeft de afgelopen twee jaar haar beeldhouwopleiding gevolgd bij Herma Bovenkerk in Koudum en kwam voor de lessen vier dagen per maand naar Friesland.

Ze ondervond op haar zelfgekozen weg dat je vindt door te doen. Wat deze zomer op de expositie in het beeldhouwcentrum staat, is het zichtbare resultaat van haar zoektocht naar de vormentaal. Ze leerde van Herma Bovenkerk dat elk beeld het resultaat is van gemaakte keuzes: een beeld is een stolling van de tijd.

In november 2018 is ook de eerste dichtbundel van Van Amerongen verschenen, getiteld Later, niet vandaag. De bundel is zowel diep doorvoeld als licht van toon en laat zien dat het meest persoonlijke het meest universele is. Bundel en beelden zijn te koop in de galerie van het Beeldhouwcentrum.

De opening van de solo-expositie van Sigrid van Amerongen vindt plaats op zondag 9 juni om 15.00 uur in het Beeldhouwcentrum, Hoofdstraat 4 in Koudum. Toegang is gratis. De kunstenaar zal een toelichting verzorgen op het werk.