In Geen categorie

Nederland viert al sinds 1964 de Dag van de Verpleging, ook wel de Dag van de Zorg genoemd. Op 12 mei, de geboortedag van de wereldberoemde Florence Nightingale. Een mooie dag om ‘open dag’ te houden bij Buurtzorgteam Fûgelhoeke aan de Nieuweweg 6, naast garage Kemkers in Koudum. Van 9.30 tot 16.30 staan personeelsleden van het Buurtzorgteam voor bezoekers klaar. Het team van de Buurtzorg Fûgelhoeke is werkzaam in het gebied tussen Oudemirdum en Koudum.

Het Fûgelhoeketeam onstond bijna twee jaar geleden als een afsplitsing van het Buurtzorgteam Gaasterland e.o. dat in Balk gevestigd is. Dat team werd te groot en het uitgangspunt van de Buurtzorg is nu eenmaal om in kleine, zelfsturende teams wijkverpleegkundige hulp te bieden. Een team van de Buurtzorg begeleidt cliënten thuis bij herstel of tijdens een ziekteproces. Samen met de cliënten en hun omgeving wordt gekeken wat er aan zorg nodig is, daarbij ook rekening houdend met veranderingen in de toekomst.

De verpleegkundigen of ziekenverzorgenden van een Buurtzorgteam helpen bijvoorbeeld met het wassen, aan- en uitkleden of het aan- en uittrekken van steunkousen. Naast het klaarzetten en geven van medicijnen verrichten ze ook andere handelingen op verzoek van een (huis)arts of specialist, zoals het geven van injecties, sondevoeding, het verzorgen van wonden of ze verlenen palliatieve zorg in de laatste levensfase. De meeste cliënten komen via de huisarts of het ziekenhuis bij de Buurtzorg.

De Open Dag op 12 mei is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met Buurtzorg Fûgelhoeke. Dat kunnen mensen zijn die zelf hulp nodig hebben of die een familielid hebben die zorg nodig heeft. Maar ook mensen die op deze manier in de zorg willen werken kunnen op de Open Dag terecht bij het kantoortje van het Buurtzorgteam aan de Nieuweweg 6 in Koudum. Van 9.30 tot 16.30 uur zijn medewerkers van de Buurtzorg aanwezig om tekst en uitleg te geven. Wie interesse heeft voor de Buurtzorg kan ook contact opnemen via de mail (fugelhoeke@buurtzorgnederland.com) of via de telefoon (06-22 87 43 90).

Tijdens de Open Dag van Buurtzorg Fûgelhoeke op 12 mei is er ook een prijsvraag waarmee een leuke prijs te verdienen is.