In Geen categorie

Terwijl het laatste restje van het oude zorgcentrum nog gesloopt werd, was vandaag de officiële opening van het nieuwe zorgcentrum De Finke in Koudum. Dat gebeurde via het doorknippen van een feestelijk lint door Hinke Klijnstra-Tjerkstra, die vorige week in De Finke haar 100e verjaardag vierde. Mevrouw Klijnstra werd bij de opening geassisteerd door Karen Wolf, teamleider van De Finke, en door Renate Kamphuis van de raad van de bestuur van Patyna, de zorgorganisatie die De Finke onder haar hoede heeft.

De bewoners zitten al sinds februari in de nieuwe Finke, maar door de coronaperikelen kon het pand niet eerder op deze manier geopend worden. Vandaag waren de bewoners, medewerkers, naasten en familie welkom. Voor hen was er onder andere een optreden van Griet Wiersma. Morgen, donderdag 15 juli, zijn alle vrijwilligers en dorpsgenoten welkom. Naast muziek van Krijn van het duo Die Twa en spelletjes is er dan ook een foodtruckfestival.

Mevrouw Klijnstra-Tjerkstra die ‘s middags de officiële opening verrichtte en vorige week 100 werd, wordt op onderstaand filmpje toegezongen door Griet Wiersma (video via de Facebookpagina van Hinke van Patyna-Finke. Ook het filmpje en de foto’s daaronder komen daarvandaan).