In Geen categorie

Oeverzwaluwen speelt ook volgend seizoen in de eertse klasse. Zaterdag werd gelijk gespeeld tegen Drenthina, waarmee behoud in de eerste klasse werd veiliggesteld.

Evert Schreur zette Oeverzwaluwen al na zes minuten spelen op voorsprong. In de 33ste minuut bracht Tom Brink Drenthina weer terug in de wedstrijd. Willem Prins zette de thuisploeg vervolgens op een 2-1 voorsprong bij rust.

Door een benutte strafschop van Gerrie Laagland kwam Oeverzwaluwen in de 55ste minuut op 2-2. Drenthina ging daarna op zoek naar meer en kwam in de 79ste op 3-2 via Ruben Kemperink. Daarmee leek het duel af te stevenen op een verlenging, maar in de 89ste minuut maakte Wietze Peterson de 3-3 en stelde hij lijfsbehoud veilig voor Oeverzwaluwen. Oeverzwaluwen won thuis de eerste wedstrijd met 2-1.

Ook in de vorige ronde werd pas in de laatste minuten de winnende treffer tegen CSVH uit Grootkerk gemaakt. Thuis werd toen met 3-2 gewonnen en uit werd in blessuretijd de gelijkmaker gescoord.