In Geen categorie

Vorige week meldde zeearendenwatcher Piet de Vlugt in de Facebookgroep Zeearenden in Nederland dat het zeearendenpaar bij Koudum al weer bezig was met nestonderhoud. Dat is vroeg, maar niet uitzonderlijk. Deze week bevestigde de Koudumer zeearendenkenner Albert Draaijer deze observatie. Ook hij had de zeearenden bezig gezien met het gereedmaken van het nest voor het nieuwe broedseizoen dat normaal gesproken in de eerste maanden van 2024 begint.

Draaijer voegde daar nog een aardige observatie aan toe. Twee van de drie jongen die de zeearenden in het Koudumer Boskje dit jaar grootbrachten zijn sinds augustus definitief van hun geboorteplek vertrokken. Maar het derde jong is nog steeds in de buurt van het nest aanwezig. Sterker nog, zo zegt Draaijer, het krijgt ook nog voedsel van de ouders.

Op 19 november maakte hij een filmpje waarop behalve de ouders ook het jong, een vrouwtje, te zien is: “Ze vliegt vandaag na het verlaten van het nest telkens langs het nest, terwijl de ouders al weer bezig zijn met het nest gereed te maken voor het volgende seizoen.”

De video is te zien via de Facebookpagina van Albert Draaijer.