In Geen categorie

In september tekende de Koudumse schrijfster Henriëtte Hemmink bij haar uitgever de contracten voor een nieuwe serie ‘The Secret Bay’ (De Geheime Baai). Vorige week kreeg ze de presentexemplaren van de eerste twee delen van de serie over een doktersechtpaar dat op een afgelegen eiland in Schotland woont. Deel 1 heet Ergens in het donker ... en deel 2 Omdat het nooit overgaat…

De serie is geïnspireerd op het leven van een Nederlandse huisarts en zijn echtgenoot die op een afgelegen eiland aan de Schotse westkust woonden. In het eerste deel maken de lezers kennis met het Nederlandse huisartsenechtpaar, Tom en Laura Ze emigreerde jaren geleden naar een afgelegen eiland aan de grillige Schotse westkust met prachtige meren, smalle valleien, hoge kliffen, desolate heidevelden, geheimzinnige baaien, groene heuvels en spookachtige ruïnes. Het leven als eilandarts is heel anders dan dat van een huisarts op het vaste land. Hoewel het niet gemakkelijk is, leiden ze een intensief en vooral avontuurlijk leven dichtbij een geheime baai.

Een oud geheim dat Laura bij zich draagt, zorgt voor grote problemen. Lukt het haar af te rekenen met haar verleden en haar relatie te redden? Of is het verleden nog niet klaar met haar? Voorkomt een achtervolging op het vasteland een nieuwe tragedie? Dit eerste deel van de serie is een spannend boek, waar ook veel wijsheid en warmte in zit, laat de lezers niet los tot ze het uitgelezen hebben.

De beide eerste delen van de serie The Secret Bay zijn vanaf vandaag te koop. Inmiddels werkt Henriëtte Hemmink al weer aan een derde deel.