In Geen categorie

Op zondagmiddag 26 januari treedt Dominique Engers op in galerie Lytse Skientme. Deze zangeres-liedjesschrijfster uit Amsterdam maakt Nederlandstalige liedjes die soms ontroerend zijn, maar even vaak een humoristische of zelfs ronduit vrolijke toon hebben. Het wordt dan ook een licht concert, vol warme liedjes voor koude dagen.

Het programma dat Dominique speelt, heet ‘Geen haast’, naar het album dat ze maakte. Ze schrijft en zingt over alles wat haar dierbaar is en om mensen, plaatsen en gebeurtenissen betekenis te geven en te behoeden voor vergetelheid. Na de opname van het album heeft ze niet stilgezeten en zo schrijft ze regelmatig nieuwe, actuele liedjes. Dominique heeft geweldige muzikanten om zich heen verzameld, onder wie Eelko Mengveld (piano) en Hans van Gelderen (gitaar), die composities maken bij haar liedjes.

De wereld davert ook in 2020 nog na van de MeToo-discussie. Ons land stond vorig jaar eventjes op zijn kop omdat één dokter in de jaren tachtig met zijn zaad de halve Randstad bleek te hebben geïnsemineerd. Genderneutrale uitlatingen zijn gemeengoed geworden, twintigers zijn massaal depressief en in de veganistische keuken wordt inmiddels alles van cashewnoten gemaakt. Zo maar wat zaken die Dominique Engers opvallen. In deze tijd, waarin alles en iedereen steeds meer op elkaar gaat lijken, probeert zij samen met haar muzikanten een klein verschil te maken.

Dominque Engers speelt het programma ‘Geen haast’ met Eelco Menkveld (piano) en Sybren van Doesum (trompet, bugel en klokkenspel) op zondag 26 januari 2020 om 15.00 uur in Galerie Lytse Skientme, Hoofdstraat 26 in Koudum. Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com. De toegang is € 10,- en daar zijn de drankjes bij inbegrepen.