In Geen categorie

Elk optreden in Galerie Lytse Skientme in Koudum is bijzonder en dat geldt zeker voor dat van het Duo Duin & Berg op zondagmiddag 18 februari. Niet eerder organiseerde de galerie een concert van klassiek geschoolde zang en piano met daarbij achtergrondbeelden. En dan ook nog van gezongen poëzie in het Zuid-Afrikaans, Nederlands én het Fries. Unieker kan het niet!

Duo Duin & Berg bestaat uit componiste en pianiste Yolande van den Berg en zangeres Gelske van der Duin: twee sprankelende persoonlijkheden die samen graag muziek maken. Zij nemen de toeschouwers mee op reis door de Lage Landen en Zuid-Afrika. Met prachtige teksten op eigengemaakte muziek en de mooiste covers beschrijven ze de natuur, de liefde en alles wat anderszins het leven de moeite waard maakt.

Opgegroeid in Zuid-Afrika, gaat Yolande op 27-jarige leeftijd naar Nederland. Maar Zuid-Afrika blijft trekken: de taal is een grote inspiratiebron en op teksten van bekende dichters maakt ze haar eigen composities. Tijdens haar conservatoriumstudie in Nederland ontmoet ze Gelske van der Duin, een zielsverwant op muzikaal gebied. Als Duo Duin & Berg werken ze hun muzikale droom verder uit. Via inspirerende luisterliedjes, op vlotte wijze aan elkaar verbonden en ondersteund door prachtige foto’s nemen ze de luisteraars mee op een muzikale reis, in het Nederlands, Fries en Zuid-Afrikaans.

Het optreden van Duo Duin & Berg in Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26, Koudum) begint om 15.00 uur en kost €15,00 inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com.