In Activiteiten, Cultureel, Geen categorie

Twee jaar geleden ging Rob Goedhart, de organisator van Jazzy Koudum, heel voorzichtig van start: tijdens een van de zomermarkten liep er een swingend bandje door Koudum: de Dixieland Crackerjacks. Een jaar later waren zij er alweer, plus meer muziek. En nu is er zaterdag 29 september de hele dag jazzmuziek op het Centrium in Koudum.

Gestart wordt met de Dixieland Crackerjacks. Zij treden eerst op bij verzorgingshuis Finke en lopen daarna naar muziekpodium Centrium. Daarna volgt de  Bogerman Big Band, met jongelui van het Bogerman College. Vervolgens Leoville Jazzorkest met swing-/jazz-standards, ballads en bossa’s. Aan het einde van de middag lekker loungen bij Jannie Brandsma Combo.  En ’s avonds treedt Big Band Cue op.

Het festival zal grotendeels plaats vinden op muziekpodium Centrium op het ‘Frieslandplein’ in Koudum. Hoek Hoofdstraat / Hoogstraat. Natuurlijk zal ook de inwendige mens goed verzorgd worden. En op het plein zullen in wat kraampjes leuke spullen te koop zijn.

‘s Middags is er ook jazzy muziek in het lunch-atelier van Jas Kasteel in de Hoofdstraat. Lisette Autumns treedt daar op en bovendien zingt Wim Zorn Sinatra.

Om 22:00 zullen – als de laatste noten van Jazzy Koudum hebben geklonken – de Koudumer muzikanten van ‘Days to Imagine’ het stokje op het Centrium over nemen. Iedereen is welkom om onder genot van een drankje en een hapje het slot van het Centrium-seizoen mee te vieren.