In Geen categorie

Na 27 jaar en 20 locatievoorstellingen speelt Teatergroep Sult dit jaar haar allerlaatste voorstellingen. Dat gebeurt in Stavoren, de geboorteplaats van SULT nadat Pieter Stellingwerf daar afstudeerde met ‘Sartre yn Starum’. Inmiddels is de kaartverkoop begonnen van de voorstellingen die gespeeld worden tussen 30 augustus en 9 september.

Her verhaal van het stuk Tiid fan Libben gaat als volgt: Het is 2033, de oud-spelers van SULT wonen samen in één huis. Ze vullen de dagen met kissebissen en praten over vroeger. Het huis is oud en heeft veel achterstallig onderhoud. Het verzakt en er is een probleem met de riolering. Het beste zou zijn om het huis plat te schuiven met de bulldozer en de grond gereed te maken voor nieuwbouw. 

Maar dat willen de SULT-ers niet en ze komen in verzet. Ze vinden dat ze nog bestaansrecht hebben en gaan in verzet. De vraag is echter of hun tijd niet is geweest. De voorstelling speelt zich buiten af naast het spoor en vlakbij het bos waar de kraaien zich genesteld hebben. Het stuk bestaat uit dialogen, zang, muziek en theatrale vervreemding.

meer informatie en kaartverkoop via de website van Sult