In Geen categorie

Minstens één kuiken is er inmiddels volgens verwachting gesignaleerd in het nest van de zeearenden bij Koudum. Vier dagen geleden meldde Piet de Vlugt, een bekende volger van het Koudumer zeearendennest, dat er een kuiken uit het ei was gekomen. Vanmiddag, 8 april 2024 plaatste hij op de Facebookpagina van Zeearenden in Nederland een filmpje van vandaag waar duidelijk een kuikenkoppie boven de nestrand uitkomt.

Zoals bekend kan het nest van de Koudumer zeearenden vanaf ruim 300 meter afstand gefilmd of gefotografeerd worden. Het is dus onmogelijk om in het nest te kijken. Jongen zijn pas zichtbaar als ze boven de nestrand uit komen en vandaag was er dus een koppie van een paar dagen oud kuiken te zien. Het is de komende dagen afwachten of er meer jongen in het nest zitten. Zowel in 2022 als in 2023 hebben de zeearenden bij Koudum zelfs drie jongen groot gebracht.

In het nest van de zeearenden bij Makkum zijn in ieder geval al twee jongen gesignaleerd, die duideljik een paar dagen ouder zijn dan het kuiken in Koudum. Hieronder het filmpje van Piet de Vlugt van 8 april 2024 op YouTube. De foto hierboven komt uit het filmpje.

Naschrift: op 10 april meldde Piet de Vlugt dat er een tweede jong op het nest bij Koudum zichtbaar was.