In Geen categorie

Op 26 mei is er in de Grote Wielen bij Leeuwarden een sponsortocht voor scootmobielers, fietsers, rolstoelers en wandelaars ten bate van de MS Vereniging Nederland. Koudumer Tom Leppink doet daaraan mee: hij wil vijf kilometer lopen en zoekt sponsors voor het werk van de MS-vereniging.

In 2010 belandde Tom Leppink – toen 35 jaar – door de ziekte MS binnen een maand in een rolstoel. Dankzij revalidatie slaagde hij er de volgende jaren in om weer enkele tientallen meters te kunnen lopen. Sinds april 2016 gebruikt hij het nieuwe medicijn Fampyra. Dat is een (nog niet vergoed) geneesmiddel voor MS-patiënten met een ernstige loopbeperking. Hij kan nu weer langere afstanden lopen dan hij ooit verwacht had, tot wel vijf kilometer, al moet hij dan geen slechte dag hebben.

De MS Vereniging Nederland zet zich in voor mensen met MS en hun naasten door middel van bijeenkomsten voor lotgenotencontact, lezingen over nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot onderzoek. Daarnaast brengt de vereniging het blad MenSen uit, is er de MS-telefoon en worden verschillende websites in de lucht gehouden. Juist nu het met hem beter gaat wil Tom zich graag inzetten voor deze vereniging waar hij zo veel aan heeft en die het zonder subsidies moet stellen.

Door het nieuwe medicijn kan Tom weer verder lopen dan 80 meter. Dat is de reden dat hij kiest voor de uitdaging van de wandelroute van vijf kilometer! Iedereen is van harte welkom om 26 mei mee te doen of te supporteren. De tochten beginnen om 11 uur en vanaf 10 uur is er koffie met gebak voor iedereen in restaurant de Grote Wielen. Bûtlân 1 Leeuwarden. Wil je Tom een duwtje in de rug geven bij zijn sponsorloop, dan kan dat door te doneren via de website voor de sponsortocht. Je kunt Tom ook rechtstreeks benaderen via zijn Facebookpagina, waar hij zijn ervaringen met anderen deelt.