In Geen categorie

In het kader van de week van de smaak waren er van 18 tot 25 september diverse activiteiten in Friesland. De week is geopend in Staveren, waar gedeputeerde Hans Konst met pijl en boog, in het kader van de openingshandeling, probeerde een appel te raken. Hij bleek daarin bijna net zo vaardig als Wilhelm Tell. Al had hij in tegenstelling tot deze legendarische Zwitser wel een tweede pijl nodig en raakte hij niet de appel, maar een belendende tomaat.

Jan de Boer, De Fryske Held van de Smaak, die deze titel in ontvangst nam tijdens de Beantsjedei 2010, kreeg van minister Gerda Verburg een eervolle vermelding uitgereikt bij de landelijke Held van de Smaak-verkiezing. De hoofdprijs ging dit jaar naar Limburg.

Een smaakplein met Streekprodukten was een van de onderdelen van het zeer geslaagde Historisch Festival dat zaterdag 25 september in Woudsend plaatsvond. Op die stand waren de Koudumer Beantsjes vertegenwoordigd. ’s Middags zijn alle producten geveild door Eelke Lok, bekend van Omrop Fryslân. De Beantsjes waren bij de veiling zeer in trek. Een bestseller volgens Jenneke van der Heide van AOC Fryslân, die de activiteiten rond de week van de smaak in Fryslân organiseerde en coördineerde. De opbrengst van de veiling was voor de stichting KiKa.

meer informatie over de week van de smaak:

http://www.aocfriesland.nl/weekvandesmaak/index.php?ids=1222

Hieronder kunt u een verslag van het Historisch Festival downloaden.