In Geen categorie

Vrijdag 16 december van 10.00 tot 19.00 uur is de traditionele Kerstmarkt te Koudum.

Deze jaarlijks terugkerende Kerstfair is inmiddels een niet meer weg te denken evenement in Koudum. De verkoop van schitterende kerstspulletjes en aanverwante artikelen in het in kerstsfeer gedecoreerde gebouw trekt jaarlijks veel bezoekers uit Koudum en omgeving. De snert, taart en poffertjes vinden gretig aftrek, evenals de prachtige kerststukken. Vooral de kerststukjes op de houten schaatsjes zijn inmiddels beroemd en niet “aan te slepen”. Er is een draaiend rad met schitterende prijzen en er is een optreden van kinderkoor KOKIKO.

Traditioneel is er gelijktijdig een jaarlijkse thema-tentoonstelling. Afgelopen jaren waren die zeer succesvol en hadden onderwerpen als trouwjurken, hoeden- en petten, geborduurde tafellakens, poppenhuizen en kerststalletjes. Al het tentoongestelde materiaal is ingebracht door particulieren uit Koudum en omliggende dorpen en prachtig geëtaleerd door de meewerkende vrijwilligers. Dit jaar is het thema “oude puddingvormen, puddingrecepten en aanverwante artikelen”.

Al met al is een bezoek aan de Koudumer Kerstfair meer dan de moeite waard en bent u vandaag tot 19.00 uur van harte welkom in gebouw Op ‘e Hichte aan het Jacob Benckeplein 2 in Koudum. En de entree, die is gewoon gratis !!