In Geen categorie

Vanaf 3 maart mogen de winkels weer open, zij het onder strikte regels. Als er één ondernemer in Koudum is die staat te trappelen om de deur te openen, is dat wel Jennie van der Veen. 3 maart wordt namelijk de eerste dag dat haar winkel Jenn’s Homestyle open is. Jenn’s Homestyle is een winkel waar klanten vooral van alles kunnen vinden voor hun interieur. Het gaat zowel om vintage als om nieuwe interieuritems van geselecteerde merken. Daarnaast verkoopt Jennie kleding. De winkel, in de Verlengde Hoofdstraat 12 waar ook Se7en Sins Tattoo zit, is een zogenaamde conceptstore.

Een conceptstore is een winkel waar niet alleen het verkopen van producten centraal staat. De inrichting en het assortiment van de winkel zijn afgestemd op een bepaalde lifestyle. Een conceptstore is vooral een winkel die is ontstaan vanuit een bepaalde passie en visie van de eigenaar. Daarbij is het de kunst om in dat allegaartje van producten een thema, stijl en focus aan te brengen. En dat is nu bij uitstek datgene waar Jennie van der Veen in gespecialiseerd is.

Op diverse plekken in regionale en landelijke nieuwsmedia is de ‘eclectische’ en geheel eigen, persoonlijke stijl van Jennie beschreven: met veel kleuren, messing, kleden, marmer, glas en retro-items. Die stijl heeft ze, samen met haar man Marcel Tambach, in haar eigen huis toegepast. En nu weet ze dat stempel ook te drukken op de uitstraling van haar winkel en ongetwijfeld ook in het contact met de klanten en de producten die zij verkoopt.

In de afgelopen periode van de lockdown is Jennie druk bezig geweest met het opzetten van haar fysieke winkel en de webshop. Ze zegt daarover: “Door lieve mensen om ons heen heb ik inzichten gekregen en het vertrouwen dat ik dit kan, het is namelijk iets dat ik heel graag wil! Het is ook niet geheel onbekend voor mij. Ik heb jarenlang in hartje Amsterdam gewerkt en heb daar veel winkelervaring opgedaan.”

In Jenn’s Homestyle verkoopt Jennie allerlei vintage artikelen in combinatie met allerlei nieuwe interieuraccessoires, cadeaus en kleding. Ook kunnen klanten bij haar terecht voor interieur- en kleuradvies. Jennie is dealer geworden van het merk Doing Goods, waar ze erg trots op is. Doing Goods importeert, onder andere uit India, producten die volledig met de hand gemaakt zijn volgens traditionele en milieuvriendelijke technieken. De lokale gemeenschappen waar deze producten worden gemaakt, krijgen een eerlijke prijs voor de artikelen.

En ook al kan Jenn’s Homestyle de deur nog niet volledig opengooien, Koudum is vanaf 3 maart een unieke winkel rijker. Wie foto’s wil zien van de stijl van Jennie van der Veen kan die bekijken op de Instagrampagina van Jenn’s Homestyle.