In Geen categorie

Dat bericht kregen de jongens en meisjes vanaf groep 3 van O.B.S. de Welle en C.B.S It Grovestinshof vrijdag te horen. De donderdagavond ervoor nam de IJsvereniging het besluit om op zaterdag 30 januari een “hurdriderij” voor de jeugd te organiseren. Piet Paulusma gaf aan dat het een prima schaatsdag zou worden, hoewel het daar donderdag niet op leek.

Toch bleek het zaterdag een prachtige dag te zijn. Zon en een keurig verzorgde ijsbaan waren het decor bij een echt ouderwetse schaatswedstrijd. Ouders, pakes en beppes konden genieten van de inspanningen van kind en kleinkinderen. In de eerste omloop moest ieder kind 2x rijden, een rit van het dorp en een rit naar het dorp. Zo werd het ook voor de verliezers een echte wedstrijd. Sommige kinderen hadden een “staand” nummer waarbij ze dus alleen over de baan mochten, een enkeling presteerde het om dit met de handen op de rug te doen. Dit geeft vaak aan dat hij of zij over een goede schaatstechniek beschikt en wellicht een grote schaatstoekomst tegemoet gaat. Zelfs in start waren sommigen zo fanatiek dat de starter ze terug moest fluiten.

Helaas zorgde de sneeuw en de invallende duisternis ervoor dat de finaleritten in een iets rapper tempo moesten worden afgewerkt. Toch leverde dit volwaardige kampioenen op en in de kantine werden de winnaars dan ook gehuldigd en op de foto gezet. Dankzij de inzet van vrijwilligers is deze dag een succes geworden en konden de jonge schaatsers genieten van een echte schaatsdag op onze schaatsbaan. En daar is de baan uiteindelijk ook voor en staan de leden van de IJsvereniging iedere dag weer klaar om de ijsvloer in goede conditie te krijgen.

Op de foto de volgende winnaars die werden gehuldigd:

Groep 3-4 1e prijs Berend Langevoort

Jongens 2e prijs Reginald Bokma

3e prijs Rudmer Falkena

Groep 3-4 1e prijs Anna de Vries

Meisjes 2e prijs Nienke Galema

3e prijs Tjitske Busman

Groep 5-6 1e prijs Johan Busman

Jongens 2e prijs Geart Venema

3e prijs Idze v.d. Gaast

Groep 5-6 1e prijs Nienke de Leeuw

Meisjes 2e prijs Iris de Leeuw

3e prijs Janna deVries

Groep 7-8 1e prijs Andries Zijlstra

Jongens 2e prijs Thijs Langevoort

3e prijs Tiemen Siemonsma

Groep 7-8 1e prijs Mirthe Hooymeyer

Meisjes 2e prijs Jantina Feenstra

3e prijs Martha Beimin