In Geen categorie

We weten het zo langzamerhand wel: de winter komt eraan en dan zullen bij de eerste nachtvorsten wel weer de eerste flauwe grappen over het bijeenkomen van de rayonhoofden in Friesland gemaakt worden. Of Erben Wennemars schuift aan de tafel van een of andere talkshow aan om met tranen in zijn ogen over zijn verlangen naar het rijden van een Elfstedentocht te vertellen. Maar nog vóór de eerste nachtvorst in Koudum is de IJssportvereniging Koudum alweer actief geworden. In navolging van de KNSB doet de vereniging een oproep om toe te treden tot de actieve groep vrijwilligers die het mede mogelijk maken dat er ook in Koudum op een veilige manier geschaatst kan worden op natuurijs.

De KNSB is namelijk een campagne gestart voor het werven van nieuwe ijsmeesters voor natuurijsbanen. Veel van de huidige ijsmeesters zijn op leeftijd en willen graag hun kennis overdragen aan nieuwe/jongere ijsmeesters. Ook in Fryslân en Koudum is er vraag naar nieuwe ijsmeesters. Als iemand hier geïnteresseerd is, kan diegene meer informatie daarover vinden op de speciale pagina op de website van de KNSB.

Naast ijsmeesters is de IJssportvereniging Koudum is ook op zoek naar jonge vrijwilligers die de club met name in de wintermaanden willen helpen met allerlei activiteiten. daarbij valt te denken aan baanonderhoud, onderhoud en bemannen van het clubhuis, het assisteren bij schaatsactiviteiten, etcetera. Ook jeugd/jeugdleden zijn van harte welkom. Mocht iemand vragen hebben of direct interesse om zich aan te melden als vrijwilliger bij de Koudumer ijsclub, dan kan diegene een e-mail sturen naar ijssportverenigingkoudum@gmail.com.