In Geen categorie

Het Promotieteam Koudum, gesteund door de Ondernemersvereniging Koudum wil dit jaar de jaarlijkse zomermarkten in Koudum wat anders gaan aanpakken. Met een aantal enthousiaste mensen heeft het team besloten dat het de hoogste tijd werd om de zomermarkten nieuw leven in te blazen. Daarbij kunnen ze nog wel wat steun gebruiken. En uiteraard hangt dit jaar ook alles af van de ontwikkelingen rond het coronavirus.

De zes jaarlijkse zomermarkten op dinsdagen in juli en augustus liepen al jaren op hun retour. Het bedrijf dat de markten organiseerde, slaagde er steeds moeizamer in om voor genoeg kramen te zorgen op de Koudumer zomermarkt. Daardoor liep ook de belangstelling van het publiek voor deze markten terug.

Het Promotieteam Koudum heeft besloten om in 2021 niet zes maar drie markten te organiseren. Niet op de gebruikelijke dinsdag, maar op een zaterdag. En elke markt krijgt een ander thema. Op zaterdag 17 juli gaat het om een boerenmarkt met oude ambachten; op zaterdag 31 juli wordt het een kunst-en-kitschmarkt en op zaterdag 14 augustus een muziekmarkt.

De markten worden gehouden van tien uur ‘s morgens tot vier uur ’s middags. Aansluitend zal er dan muziek op het plein zijn. De locatie zal zijn de Hoofdstraat van Koudum met het plein van Op ‘e Hichte en het plein van de voormalige Rabobank. Deze locaties bieden een uitstekende plek om een gezellige sfeer te creëren.

Er wordt gezorgd voor een gezellige aankleding van de locaties die plaats zullen bieden aan zeker 40 standhouders. Door een variatie aan verschillende ambachten en producten probeert het promotieteam een unieke mix te geven aan deze zomermarkten die past bij het thema van die dag. Tevens zullen er op het plein van de voormalige Rabobank meerdere foodtrucks aanwezig zijn.

Het promotieteam is nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen doen met het daadwerkelijk organiseren en in goede banen leiden van de zomermarkten. Te denken valt aan verkeersregelaars, mensen die willen helpen met het aankleden van de markten of op een andere manier een handje kunnen helpen.

Degenen die daar wel wat een zien kunnen een mailtje sturen naar de Ondernemersvereniging Koudum.