In Geen categorie

Hoewel de rest van de horeca in Koudum en heel Nederland na de laatste versoepelingen haar deuren weer voor het publiek geopend heeft, blijft de voormalige trots van Koudum, hotel-restaurant Galamadammen, nog steeds dicht. De directie van Galamadammen meldt in een kaal bericht op haar website over een eventuele heropening nog altijd: “In een bedrijf van de orde van grootte van Galamadammen betekent dit dat het financieel nog steeds onmogelijk is om een poging te wagen om weer open te gaan. Het hotel en het restaurant vragen te grote investeringen om weer aan de gang te brengen terwijl er nog steeds zoveel onzekerheden zijn.”

In 2020 is steeds beweerd dat hotel-restaurant Galamadammen in de loop van 2021 weer open zou gaan. Dat staat onder andere in dit artikel in het Friesch Dagblad. Maar journalist Albert Hendriks schreef in maart van dit jaar – ook op onze website – al, dat hij zich afvroeg of Galamadammen in 2021 wel open zou gaan. In dat artikel beschreef hij wat er in de afgelopen periode met het hotel-restaurant was gebeurd. Ook deed hij pogingen om eigenaar Egbert Steenbergen uitspraken te ontlokken over een eventuele heropening van Galamadammen. Die uitspraken waren dermate vaag dat Hendriks zich afvroeg of Galamadammen dit jaar wel weer open zou gaan. Vooralsnog lijkt zijn sombere verwachting uit te komen.

Beter nieuws is dat de jachthaven van Galamadammen wel open is. De vaste gasten hebben hun plek in de jachthaven weer ingenomen en passanten kunnen zich melden bij onderhoudsmedewerker Beer Meijer. Vanaf Galamadammen opereert ook Sloepverhuur Galamadammen.