In Geen categorie

In de meivakantie zijn de buurtsportcoaches van Beweegteam Súdwest-Fryslân op pad geweest met kinderen uit groep 3 tot en met 5 om samen het QR-code spel ‘SCAN & GO’ te doen. Veel kinderen hebben de codes gevonden, de beweegopdrachten uitgevoerd en de puzzel kunnen oplossen. Hindrik Jelle Stellingwerf uit Koudum is de gelukkige winnaar van de eerste prijzenronde in mei. Hij kreeg deze week van het Beweegteam een mooie nieuwe voetbal cadeau.

De oplossing van het spel blijft nog even geheim, die geeft het Beweegteam Súdwest-Fryslân nog niet. Want het spel kan nog steeds gespeeld worden en begin juni volgt de tweede prijzenronde. Dus alle kinderen van groep 3, 4 of 5 die nog niet meegedaan hebben, kunnen dat nog tot en met zondag 6 juni doen. Er moet wel iemand mee met een telefoon die QR codes kan lezen. Hieronder staat nog een uitleg van hoe het werkt.

Wat is Scan & Go?
In elk dorp of elke wijk waar een basisschool staat, zijn acht verschillende stickers met QR-codes verstopt. Iedereen mag mee zoeken naar de stickers, maar het raadsel is deze keer voor kinderen van groep 3 t/m 5. Ga samen met je ouders, broer, zus, opa of oma op pad. Bij het scannen met de mobiel van de code op de sticker krijg je een filmpje te zien van de buurtsportcoaches. Die geven een beweegopdracht, een hint om een raadsel op te lossen en een verwijzing naar een volgende stickerplaats. Alle stickers gevonden en het raadsel opgelost? Dan kan de oplossing opgestuurd worden en zijn er prijzen te winnen!

Andere activiteiten in zomervakantie
In de zomervakantie komen er weer andere leuke beweegchallenges en een puzzel.