In Geen categorie

Maandag 19 juli start GGD Fryslân met het aanbieden van ‘prikken zonder afspraak’ op de vaccinatielocaties in Koudum, Appelscha, Dokkum en Franeker met een mRNA-vaccin. Deze locaties zijn een maand lang geopend voor hen die nog geen afspraak hebben, om de drempel voor de eerste prik te verlagen. Na een maand zijn deze priklocaties niet meer nodig vanwege de toenemende vaccinatiegraad en half augustus sluiten zij de deuren.

De in Nederland gebruikte mRNA-vaccins zijn Moderna en BioNTech/Pfizer. Voor een goede bescherming tegen het coronavirus zijn van deze vaccins twee prikken nodig. Op de locaties wordt – naast de registratie van de eerste prik – daarom direct een vervolgafspraak gemaakt voor een tweede prik. Deze tweede prik zal plaatsvinden op een priklocatie in Leeuwarden, Drachten, Sneek of Heerenveen. Deze locaties blijven namelijk langer geopend.

Het aanbod ‘prikken zonder afspraak’ is nadrukkelijk en alleen geldig voor mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt en dus hun eerste prik nog niet hebben ontvangen. Het is niet mogelijk om zonder afspraak voor een tweede prik naar de locatie te komen. Bij de deur van de priklocatie in Koudum, in dorpshuis De Klink, maakt de GGD onderscheid in bezoekers met en bezoekers zonder afspraak. Wie al wel een afspraak heeft staan, komt daarmee in de juiste rij en dus op tijd voor de geplande prik.

De openingstijden van de priklocatie aan de Ds. Tinholtstraat in Koudum zijn in de eerstkomende week (19 t/m 26 juli) op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur. In de drie weken daarna (van 26 juli t/m 15 augustus) is de priklocatie in Koudum alleen open op vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 to 20.00 uur.