In Geen categorie

Of het komt door het spontane optreden van de Koudumer Hofkesjongfers, afgelopen zaterdag in de Hoofdstraat van Koudum? Geen idee, maar dat maakt ook niet uit, de mannen van Franzen en Friends hebben ook weer ontzettend veel zin om hun geluid te laten horen. Dat doen ze zondagmiddag 5 juli om 16 uur op het Centrium, de muziektent midden in Koudum.

Ze speelden als afsluiting van het Centriumseizoen in september vorig jaar. In De Klink, omdat het weer het niet toe liet om vanaf het Centrium muziek te maken. En nu de mannen van Franzen en Friends de afgelopen maanden qua muziek maken stil hebben gezeten, hebben ze veel zin om samen weer eens een moppie te spelen. Dat doen ze dus – ijs, weder en corona dienende – zondag 5 juli op het Centrium tussen 16:00 en 17:30.

Het is geen officieel evenement, er is geen catering, dus toeschouwers die iets willen drinken, kunnen dat bestellen bij een van Koudums horecagelegenheden. Er zijn ook geen stoelen of banken. Toeschouwers die willen zitten, moeten zelf even een stoel meenemen. En natuurlijk wordt iedereen die niet uit hetzelfde huishouden komt gevraagd om op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven. Het Frieslandplein is daar groot genoeg voor.