In Geen categorie

Over twee weken zit Koudum midden in het feestgedruis van de 58e Feestweek. De Feestweek begint op zaterdag 3 september en duurt tot en met zondag 11 september. Begin deze week valt bij elk Koudumer huisgezin de Feestkrant op de mat met daarin het volledige programma. Ramiro Gras, de voorzitter van de Stichting Feestweek Koudum, blikt in zijn voorwoord enthousiast vooruit op de Feestweek. Na de magere coronajaren, met helemaal geen Feestweek (2020) en een zeer aangepaste Feestweek (2021) is er, zo zegt hij “weer een vol programma zoals je van ons gewend bent.”

De Feestweekcommissie heeft haar best gedaan om weer een programma in elkaar te zetten met voor elk wat wils: “de creatieveling, de dierenliefhebber, de puzzelgek, het feestbeest. Kortom, voor jong en oud staat er weer een gevulde feestweekagenda klaar.” Die agenda staat samengevat op de achterste pagina van de feestweekkrant. Binnen in de krant worden per dag de verschillende onderdelen toegelicht van de ‘feestelijke opening’ op 3 september tot de ‘afsluitende viering’ op zondag 11 september om 19.30 in De Klink.

De feestelijke opening is zaterdag 3 september om 13.00 uur in de Beeldentuin aan de Tjalke van der Walstraat (tegenover politiebureau). Niet alleen de feestweek zelf wordt geopend, ook het Timmerdorp voor de jeugd wordt dan officieel geopend. Feestelijke muziek zal er klinken van de Koudumer Hofkesjongers.

Allerlei bekende ingrediënten voor een geslaagde feestweek zijn er ook dit jaar weer, zoals de Night of the Beantsjes, de molendag, de kindermiddag en de 55+ middag, de reünie Koudumers om utens, de popavond (met Q-Music), het kano-ringsteken, de fietstocht, de autopuzzelrit en de motortoertocht. Jammer is dat vanwege te weinig deelname ‘Beantsje got talent’ niet door kan gaan, maar gelukkig is het wel gelukt om één van de hoogtepunten van de Koudumer feestweek, de optocht met versierde wagens op vrijdag, te presenteren.

Natuurlijk heeft de feestweekcommissie ook weer voor een paar nieuwe onderdelen gezorgd. Zo is er voor de jeugd in de middelbare-schoolleeftijd een graffiti workshop (bij de fietstunnel Oost/Zijl op zaterdag 3 september), de traditionele bingo op dinsdagavond heeft een thema gekregen (‘jaren 50’), de karaoke (bij Spoorzicht) is terug van weggeweest en op woensdag is er het onderdeel straatkaatsen in de Hoofdstraat. Keatsfreonen Koudum zal daarbij aanwezig zijn om voor leken de spelregels uit te leggen!

En dan zullen ook de buurtverenigingen weer hun buurt versieren en verlichten. Ten eerste om nog meer kleur en licht te geven aan Koudum en ten tweede uiteraard om de felbegeerde titel van mooist versierde buurt in de wacht te slepen.

De feestkrant (nog) niet ontvangen? Het programma van de Koudumer Feestweek is ook te vinden via de website van de Feestweek. De feestkrant is ook gratis op te halen bij boekhandel Muizelaar.