In Geen categorie

Na een roerige periode kan vanuit de regio met trots gezegd worden dat er weer een wedstrijd tegen SC Heerenveen georganiseerd wordt met een regioselectie uit teams die gevestigd zijn in de Súdwesthoeke van Friesland. De betrokken regioteams zijn SV NOK, RK VV Bakhuizen, VV Balk, VV De Wâlde en SV Oeverzwaluwen. Er is een sterke selectie samengesteld die het gaat opnemen tegen de selectie van eredivisieclub Heerenveen. Dit spektakel zal plaatsvinden bij SV Oeverzwaluwen in Koudum op dinsdag 28 juni.

In de namiddag wordt er gestart met een gratis fun clinic voor de jeugd tot en met 16 jaar. SV Heerenveen wil zich op deze wijze inzetten om plezier, betrokkenheid en vaardigheden bij de jeugd te promoten. De clinic start om 16.30 uur en zal rond 18.00 uur afgerond worden. Deze clinic wordt van harte aanbevolen voor de jeugd en voor het publiek.

Vervolgens  speelt de regioselectie om 19.30 de voetbalwedstrijd tegen Heerenveen. Het wordt de eerste wedstrijd voor de nieuwe trainer van Heerenveen, Kees van Wonderen. Volgens Van Wonderen is Heerenveen na de winterstop een nieuwe weg ingeslagen, veranderingen in de technische staf en selectie hebben voor een kwaliteitsimpuls gezorgd en verfrissing in het team. Iedereen beleeft mede hierdoor een positieve sfeer, ook het publiek staat achter Heerenveen.  “Ik vind dat je elke dag, als je over de drempel het stadion binnenstapt, moet denken: ik wil 1 procent beter worden” zo zei Van Wonderen. Zo’n uitspraak getuigt van een drive bij de trainer, wat bij de spelers uiteraard doorwerkt.

De spelers uit de regio zullen zich inzetten voor een mooie pot voetbal en zouden ook graag gesteund worden vanuit de Súdwesthoeke. Met andere woorden iedereen uit de Súdwesthoeke en verder weg is van harte uitgenodigd om de clinic en vooral de voetbalwedstijd bij te wonen. Entree voor de voetbalwedstijd is voor de jeugd tot 12 jaar gratis. Er zijn kaarten te verkrijgen aan de kassa; jeugd tot 16 jaar 4,00 euro, vanaf 17 jaar 8,00 euro.

Tot ziens bij sportpark ‘De Sândobbe’ te Koudum, dinsdag 28 juni.