In Geen categorie

De dozen staan er weer voor het inzamelen van DE-waardepunten. Gedurende de hele maand december. Deze actie wordt gevoerd door de Lions club Balk, tusken Mar en Klif in samenwerking met de voedselbanken in Balk en Lemmer.

De verzamelde punten worden ingeleverd bij de DE-fabrieken, die deze punten met een premie van 25% omzet in pakken roodmerkkoffie. Het afgelopen jaar zijn er ruim 710.000 punten ingezameld, goed voor 1324 pakken koffie. Koffie zit niet in het basispakket van de voedselbanken, dat zij één keer per 14 dagen uitreiken aan hun cliënten. Maar door middel van deze actie lukt het de voedselbanken bijna elke keer een pak koffie aan het levensmiddelenpakket toe te voegen.

Het is bijzonder dat er jaarlijks zoveel punten worden ingeleverd. Vaak komt bij het opruimen van een lade een bundel punten tevoorschijn. Wilt u ook even zoeken in uw woning?

Op diverse plekken in de Súdwesthoeke van Fryslan staan de dozen. In Workum bij de 3 ambachten en de DA-drogist, in Hindeloopen bij de Spar, in Koudum bij bakker De Vries, Bakhuizen bij de Spar, Oudemirdum bij de Troefmarkt en in Balk bij bakkerij Meinsma en Plus Siemonsma.

Vreemd Geld

Naast de DE-punten wordt ook oud en vreemd geld ingezameld ten behoeve van oogoperaties bij kinderen in derde wereldlanden via de stichting Fight4Sight. Ook papiergeld en munten uit de gulden periode zijn van harte welkom. Dit geld kunt u ook in deze dozen deponeren, wel graag verpakt. Het afgelopen jaar was de waarde van de opbrengst ruim € 500,00, waarmee 10 operaties konden worden uitgevoerd.

Op de foto deponeert voorzitter Piet Zonderland een envelop met DE-punten in de verzameldoos.