In Geen categorie

De openingswedstrijd bij Hindeloopen ging zaterdag vanwege de harde wind niet door. Ook bij Stavoren werd er zondag niet gezeild, maar de IFKS-commissie had die wedstrijd verplaatst naar de Fluessen bij Elahuizen. Daar voer het Koudumer skûtsje Grytsje Obes voor het eerst weer in de A-klasse.

Met een windje kracht 5/6 bleek het een goede beslissing te zijn van de IFKS-commissie. Zeilen op het IJsselmeer bij Stavoren zou geen pretje geweest zijn, maar op de Fluessen was het wel te doen. Na een slechte start moest schipper Arjen de Jong met de Grytsje Obes over stuurboord achter alle skûtsjes langs. Uiteindelijk kwam het Koudumer skûtsje als negende om de eerste boei. De hele wedstrijd kon Arjen de Jong met zijn bemanning rond de negende plek varen. In de tweede ronde werd de rode protestvlag gehesen, maar die werd na afloop van de wedstrijd ingetrokken.

De mensen van de Grytsje Obes zijn tervreden met het mooie negende plekje voor de eerste dag in de A-klasse! De wedstrijden van de Grytsje Obes bij de IFKS zijn elke dag vanaf 14.30 te volgen bij Omrop Fryslân. Uiteraard houdt de bemanning van de Grytsje Obes tijdens de IFKS hun Facebookpagina bij.