In Geen categorie

DE-punten voor de voedselbank te Balk en Lemmer kunnen in Koudum nog tot 4 januari ingeleverd worden bij bakker De Vries in de Hoofdstraat. Al vijf jaar eerder organiseerde de Lionsclub Balk Tusken Mar en Klif een eindejaarsactie om DE-waardepunten in te zamelen voor de  voedselbanken in Balk en Lemmer. Dit jaar gebeurt dat voor de zesde keer. Doel van de actie is om de ingeleverde punten bij Douwe Egberts om te zetten in pakken koffie. DE vermeerdert het aantal punten zelfs met 25%.

De inzameldoos bij bakker De Vries in Koudum

Vorig jaar heeft deze actie van de Lionsclub 688.000 punten opgeleverd, goed voor 1200 pakken koffie, verdeeld over de beide voedselbanken. Koffie is een luxe product, dat niet standaard in een voedselpakket zit. De voedselbanken zijn hiermee in staat een jaar lang koffie toe te voegen aan de pakketten voor hun cliënten.

De Lionsclub stelt het op prijs dat de punten geteld worden ingeleverd in een envelop of plastic zakje met vermelding van het aantal punten. Dat spaart de organisatie een hoop werk.

Ook vreemd en oud geld

Tegelijk met het inzamelen van de DE-waardepunten verzamel de Lionsclub oud en vreemd geld, zowel papiergeld als munten. Met een premie van ‘Wilde Ganzen’ levert elke kilo geld € 50,00 op. Dat is goed voor drie oogoperaties in arme Afrikaanse landen. De opbrengst van oud en vreemd geld gaat naar de Stichting Fight for Sight, die zich inzet voor oogklinieken in derdewereldlanden.