In Geen categorie

Voor de vijfe keer wordt door de Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ een actie gehouden om DE-waardepunten in te zamelen de voedselbanken in Balk en in Lemmer. Doel van de actie is om de ingeleverde punten bij DE om te zetten in pakken roodmerk koffie. DE vermeerdert het aantal punten zelfs met 20%. De punten kunnen worden ingeleverd in een inzameldoos bij de Poiesz in Koudum.

Vorig jaar zijn er met deze actie 440.000 punten verzameld, goed voor 982 pakken koffie, verdeeld over de beide voedselbanken. In Koudum werden ruim 34.000 punten ingeleverd, goed voor 60 pakken DE roodmerk voor de voedselbanken. Koffie is een mooie toevoeging aan het voedselpakket: relatief duur maar wel lekker. Koffie blijkt een luxe product, dat niet standaard in het pakket zit.

De Lionsclub stelt het op prijs dat de punten geteld worden ingeleverd in een envelop of plastic zakje met vermelding van het aantal punten.

Vreemd en oud geld

Tegelijk met het inzamelen van de DE-waardepunten verzamelt de Lionsclub oud en vreemd geld in, zowel papiergeld als munten. Met een premie van ‘Wilde Ganzen’ levert elke kilo € 50,00 op, oftewel drie oogoperaties in Afrikaanse arme landen. De opbrengst gaat naar de Stichting Fight for Sight, die zich inzet voor oogklinieken in derdewereldlanden.

DE-punten en vreemd en oud geld kunnen worden ingeleverd in grote witte inzameldozen met opdruk DE en de voedselbanken tot eind december bij de Poieszwinkel in Koudum. De dozen staan in de buurt van de kassa’s.