In Geen categorie

Op zaterdagavond 7 mei speelt de Friese band De Hûnekop in dorpshuis De Klink in Koudum. Deze band staat garant voor een avondje feest en brengt een geweldige mix van Friese rock, punk, country die vaak gepaard gaat met drank en humor. Zo zorgt de band ook in een zaal voor een festivalsfeer in optima forma. Op hun facebookpgina noemen ze zich “de meest besproken Friestalige band bestaande uit ‘Rûchhouwers’ met boerenverstand en een ijverige doe-het-zelf houding.”

De Hûnekop bestaat sinds 2009 toen Emiel Stoffers, de zanger, de band oprichtte met Rik Alsma op drums en Bart Scheffers op bas. Aanvankelijk brachten ze vooral Friese vertalingen van Johnny Cash-nummers. In 2011 verscheen ‘Wanklanken fan ‘e wurkflier’, de eerste cd met eigen nummers en in 2013 werd de band uitgebreid met gitarist Jeroen Seinstra.

In 2017 leek er een eind te komen aan het succesvolle bestaan van De Hûnekop, maar in 2018 bleek de band weer springlevend. Ook voor De Hûnekop was de afgelopen twee jaar een periode zonder optredens, maar die tijd gebruikte Emiel Stoffers door in recordtijd en lowbudget een Friese film te maken, de actiekomedie Stjer waarin tal van Friese  artiesten figureren. De film was na verschijnen vorig jaar september in Friesland een grote hit.

Eind mei staat De Hûnekop op een festival in Brabant tussen groepen als Rowwen Hèze en Pater Moeskroen, maar begin mei komen de wâldpiken van De Hûnekop eerst in Koudum langs. De deur van De Klink gaat om 20.30 uur open en een kaartje om binnen te komen kost € 15,-.