In Geen categorie

Vrijdagavond, alweer de laatste avond van een tot nog toe prachtig verlopen wandelweek. Supermooi weer, afwisselende routes en blije kinderen. De commissieleden zijn vanavond ietwat nerveus. Wat we ook checken… buienradar, buitenalarm en weeronline geven allemaal dezelfde voorspelling. Zo rond acht uur een bats regen. De rode vlek trekt precies over Koudum. Gelukkig zijn de routes voor de laatste avond niet zo lang. We zullen zien en we gaan duimen!

De lopers voor de 10 kilometer starten om kwart voor 6. De lopers voor de 5 starten om half 7. Hierdoor zijn alle kinderen rond dezelfde tijd weer bij de sporthal en kunnen we als één grote groep richting de “fans” en de band! Er zijn vanavond maar liefst 168 deelnemers.

De route voor de 10 kilometer gaat vanavond via de Galamalaan en de Dammenseweg richting de Búterskar. Dan verder op de Zijl en onder het tunneltje door naar de Ooste. Bij de familie Riem krijgt iedereen een lekker stukje kaas of komkommer. De stoet loopt door tot het einde van de Ooste en gaat dan over het bruggetje naar de Tille. Bij de Beukenlaan linksaf en rechtsaf naar de Onderweg. Daarna naar de Spoarleane en bij de Wjukslach de bocht om. Vervolgens naar het Snoekeblêd en de Doerebout om uit te komen bij het Trochgeanspaed. Aan het einde van dit pad linksaf naar de Kerkhoflaan. Via de Slaperdijk en het Oldeferd Park komt de finish al in zicht!! Bij de familie Spoelman hangt de finishvlag. Hier loopt iedereen door een stukje grasland om zo helemaal op het achterste voetbalveld uit te komen. Zodra er een groep binnen is, worden de medailles uitgereikt!

De route voor de 5 kilometer is deels gelijk aan de 10. De kinderen lopen eveneens over de Bútenskar en de Zijl en gaan door de tunnel naar de Ooste. Ook zij krijgen een heerlijk stukje kaas of komkommer bij de familie Riem. Bij de Feie van Ynthiemastraat gaan ze omhoog. Ze lopen door tot de Bovenweg en gaan daar rechtsaf. Dan linksaf bij de Singel, oversteken bij garagebedrijf Kemker en doorlopen tot de familie Spoelman. Zodra zij binnen zijn krijgen ze ook een medaille voor het volbrengen van deze topprestatie!

De rode vlek op alle weerapps verandert steeds van vorm en route, waardoor het spannend blijf of, hoe laat en hoe hard het zal gaan regenen… Om iets voor 8 uur hebben alle deelnemers hun medaille en lopen we met zijn allen richting de kantine van de Sândobbe. Er staan heel veel mensen te wachten met bloemen en traktaties. Nij Libben zorgt voor een warm muzikaal onthaal! Het is een geweldig mooi en feestelijk geheel. Al die mensen, de blije koppies van de kinderen en de muziek. Het enige minpuntje …. het begint te druppen…. Gelukkig valt het uiteindelijk mee met de regen en is er weinig overgebleven van de rode vlek op de radar.

Al met al kunnen terugkijken op een prachtige avond4daagse! Voor alle deelnemers een dikke duim voor de prestatie die zij hebben neergezet, klasse!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com