In Geen categorie

De redactie van Koudum.nl probeert het nieuws over het coronavirus voor zover dat speciaal Koudum betreft zo goed mogelijk bij te houden. Negen weken geleden begonnen we met deze rubriek en we gaan ermee door totdat de meeste zaken weer gewoon zijn – en dat is nu nog steeds niet zo.

22 mei

Huisartsenpraktijk: bloedprikken kan volgende week weer

Bloedprikken op de huisartsenpraktijk kan vanaf maandag 25 mei weer. Voorlopig alleen in de praktijk in Koudum, misschien binnenkort ook weer in Wijckel. Het bloedprikken kan elke werkdag tussen 08.30 uur en 10.30 uur (zonder afspraak) en op vrijdagochtend al vanaf 07.00 uur. Bloedprikken kan alleen voor eigen patiënten. Zij moeten zich melden bij de zij-ingang van de praktijk. Bij de volgende klachten/symptomen wordt er niet geprikt: koorts, hoesten, keelpijn en luchtwegenproblemen. Mocht het onverhoopt druk worden tijdens het bloedprikken, dan wordt verzocht om 1,5 meter afstand te houden.

21 mei

Huisartsenpraktijk: filmpje Antoniusziekenhuis

De medewerkers van de huisartsenpraktijk Koudum – vandaag, Hemelvaartsdag, gesloten – plaatsten op hun Facebookpagina een verhelderend filmpje van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Hoe werkt het ziekenhuis nu de situatie rond corona wat rustiger wordt? Het filmpje laat het zien.

20 mei

Waterspektakel op Hemelvaartsdag
Sport34 en Oeverzwaluwen organiseren op Hemelvaartsdag voor alle jeugd t/m 12 jaar weer een sport- en spelmiddag, dit keer in de vorm van waterspektakel. Omdat op Hemelvaartsdag alle kinderen vrij zijn, is het wel nodig dat de kidneren zich vooraf opgeven. Dat kan via telefoonnummer 06 21611946 of e-mail info@sport34.nl.

Galamadammen
Mede ten gevolge van de coronacrisis is hotel-restaurant Galamdammen failliet gegaan. Lees ons artikel daarover.

18 mei

Nog ter gelegenheid van de Dag van de Zorg op 12 mei overhandigde Titia Fopma afgelopen vrijdag namens Pitch&Putt Koudum 3.500 vouchers aan Mente Kroon van de Antonius Zorggroep. De vouchers zijn bedoeld voor alle medewerkers die werkzaam zijn in de zorg in de hele regio Zuidwest Friesland. Hiermee worden alle zorg medewerkers beloond met een gratis rondje Pitch&Putt.

Pitch&Putt verspreidt door heel Nederland maar liefst 31.000 vouchers. Voorzien van zowel een bedankje als een link. Via deze link kunnen zorginstellingen extra vouchers downloaden voor al hun collega’s. Dankzij dit gebaar kunnen zij allemaal even de werkdrukte laten voor wat deze is en heerlijk ontspannen met partner, het gezin of collega’s op één van de 13 banen van Pitch&Putt, waaronder die in Koudum