In Geen categorie

Op zondag 3 juli biedt het Centrium – het muziekpodium in hartje Koudum – plek aan het duo Anna Hoekstra – Kravchenko  (piano) en Aleksandra Ostrykh (cello). Anna speelt sinds haar zesde jaar en is opgeleid aan de Muziekacademie in Odessa. Ze heeft deelgenomen aan vele internationale concoursen. Zij werkte ook aan boord van de Holland Amerika lijn, waar ze Aleksandra leerde kennen. Aleksandra speelde al op 5 jarige leeftijd cello. Ook zij speelde – na haar opleiding aan de Donetsk Music Acadamy – in internationale orkesten, strijkkwartetten en heeft als solist deelgenomen aan concoursen in Europa en Azië. Ze had met haar unieke elektrische cello een eigen show op de schepen van de Holland Amerika Lijn.

De dames vullen deze middag voor een deel met populair klassieke muziek van Caccini, Grieg,  Pucini, Pizola, Vivaldi en Strauss. Daarnaast een aantal voor Oekraïners bekende melodieën van ‘thuis’. Voor een ander deel steken zij over naar popmuziek met Bella Ciao, Stand by me, Summertime  en een medley van Abba. Bij een aantal nummers zullen twee zangeressen, die gevlucht zijn uit Oekraïne en in Nederland verblijven, het duo versterken.

De presentatie is in het Nederlands en Oekraïens. Rond het concert zal een collecte zijn om voor de Oekraïners, die in Hotel Galamadammen verblijven,  extra dingen te kunnen doen, die niet gefinancierd worden door de overheid.  

De aanvang van het optreden op zondag 3 juli is 15:00. Muziekpodium het Centrium staat op het ‘Frieslandplein’ in Koudum. Voor navigatie: Hoogstraat 2.