In Geen categorie

Als er een  moment komt dat iemand door zijn leeftijd slechter gaat bewegen, dan kan een  oplossing zijn: GALM, bewegen voor 55-plussers. In de gemeente Sûdwest-Fryslân bestaat met succes al vele jaren het GALM-sportproject, ook in Koudum. Dit project is speciaal bedoeld voor volwassenen vanaf 55 jaar, die weer willen gaan sporten. GALM is begonnen in Groningen, vandaar de naam GALM die oorspronkelijk komt van Groningen Actief Leven Model.

GALM geeft aan dat hun beweeg-, sport- en spellessen wetenschappelijk onderbouwd zijn. Door meer te bewegen wordt niet alleen het lichaam soepeler, maar worden de hersenen beter doorbloed en zo is er minder kans op dementie en kan Alzheimer uitgesteld en gestabiliseerd worden.

Om ook buiten de zomermaanden actief bezig te blijven, zijn er in diverse plaatsen in deze regio GALM-sportgroepen. De deelnemers sporten één keer per week op hun eigen niveau en onder deskundige begeleiding. Daarnaast wordt gezorgd voor een gevarieerd sportaanbod. Ook het sociale aspect en de gezelligheid staan hoog in het vaandel van GALM.

Proeflessen

In Koudum is GALM aan het sporten in sporthal De Sândobbe, op maandagmorgen van 9:00 tot 10:00 uur. Na afloop gaan de deelnemers dan gezamenlijk wat drinken met een gezellig praatje. Koudumers van 55+ worden uitgedaagd om twee proeflessen vrijblijvend mee te komen sporten bij één van de Galmgroepen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Galm Koudum 1 : Arnaud Kiers tel. 0514-682391, docente Harmke Ras tel: 0514-523939, vervangster Antonie Kok.
Galm Koudum 2 : Jaap Bijker tel. 0514-522117, docent Freddy Haantjes.

In deze regio zijn ook GALMgroepen actief in Workum en Stavoren.