In Geen categorie

Traditioneel wordt op de vrijdagmatinee van de Koudumer Feestweek bekend gemaakt wie tot Beantsje fan it jier gekozen is. Deze eretitel is voor iemand die zich op de een of andere manier bijzonder voor het dorp heeft ingezet. En dit jaar is dat Uilke de Vries.

Daarmee treedt Uilke in het voetspoor van zijn vader Klaas de Vries die in 1996 tot Beantsje fan it jier gekozen werd. De zilveren beantsjespeld, gemaakt door Petra van der Beek van de Droomsmederij, kreeg Uilke met de bijbehorende oorkonde overhandigd door Bas Oosterbaan, voorzitter van Dorpsbelangen Koudum.

Deze fraaie onderscheiding heeft Uilke beslist verdiend, want hij is meer dan alleen de bakker in Koudum. Hij is niet alleen actief in de winkeliersvereniging van de Hoofdstraat, van waaruit hij dit jaar bijvoorbeeld het ringsteken met de trekkers mede organiseerde. Hij zit ook al zeventien jaar in de feestcommissie en vijftien jaar in de optochtcommissie. Hij is al jaren actief bij Omrop Súdwest, bakt oliebollen voor Oeverzwaluwen en koekjes voor de Finke.

Uilke de Vries kreeg ook een speciale Beantsjetaart, gemaakt door niemand minder dan dochter Anita de Vries.

 

Foto Rinske Roosjen Fotografie