In Geen categorie

door Anja Klijn Velderman

De laatste avond alweer! Time flies when you’re having fun! De meiden moeten vanavond zelf hun tas pakken en de juiste kleding aantrekken, want mem is laat thuis (achteraf hebben ze volgens mij meer snaaierij meegenomen dan de afgelopen drie dagen samen, maar ach.. laat het los).

Een gezamenlijke start is vanavond niet aan de orde, een gezamenlijke finish wel! De lopers van de 10 km starten om kwart voor 6 zodat ze ongeveer op dezelfde tijd finishen als de 5 km lopers.

Leuk bedacht, maar… geen rekening gehouden met het feit dat we dit jaar te maken hebben met ware 10km toppers!! Wat een geweldige lopers, met in het bijzonder de kids van groep 6. Het was tenslotte hun eerste keer 10 km. De organisatie was “flabbergasted” van deze talenten!

Vanavond stond er een rondje Koudum op het programma. Ondergetekende heeft eieren voor haar geld gekozen en loopt om uiteenlopende redenen 5 km… (maar dat terzijde). De lopers gingen richting de Bútenskar (via, hoe kan het ook anders, de Tinholtstraat en de Dammenseweg). Na de Bútenskar door het tunneltje bij de Syl en naar de Ooste. Bij Mark en Jeltsje Riem kreeg iedereen een stukje worst of komkommer (volgens mij zonder te stoppen meegenomen, want het tempo zat er goed in). Aan het einde van de Ooste rechtsaf en over het bruggetje bij it Heechhout naar de Tille. Helemaal door tot aan de Beukenlaan en dan automatisch door op de Beukenlaan.

Bij de Onderweg rechtsaf en aan het einde van de straat wederom rechtsaf de Spoarleane op. Bij de Wjukslach naar links en vervolgens meteen rechts en weer links naar de Doerebout. Over het Trochgeanspaed en daarna naar de Kerkhoflaan. Via het Slaperdykje naar en door het Oldefurdpark om uiteindelijk via de Dammenseweg, de Gerben Ypmastraat en een stukje Tinholtstraat te arriveren bij de woning van de familie Spoelman. Daar de bocht naar links en naar het voetbalveld. En dan….wachten op de 5km. Want ja, de meiden en jongens hadden de turbo aan en waren supervroeg weer op de basis.

De tekst gaat door onder de afbeeldingen

De 115 lopers (!!) en een flink aantal begeleiders voor de 5 km liepen deels dezelfde route als de 10 km lopers. Ook zij werden bij de familie Riem verblijd met een “gezonde” traktatie. Ze volgden de Ooste tot aan de Feije van Ynthiemastraat en gingen daar richting de Bovenweg. Op de Bovenweg liepen zij door naar de Singel. Daar oversteken zodra Sjoerd Dijkstra zei dat het kon (super!). Boven aan de Tinholtstraat begon het gros van de kinderen aan een eindsprint richting de woning van de familie Spoelman.

Op het voetbalveld werden ze onthaald door de organisatie. En dan… MEDAILLES!! Heerlijk om al die trotse en superblije gezichten te zien bij het aannemen van de medailles. Naast een mooie medaille, kreeg iedereen een vrijkaartje voor Swimfun in Joure!! Dat viel wel in de smaak! Hartelijk dank hiervoor Swimfun.

Onder gejuich van familie, vrienden en bekenden en met de vrolijke noten van Nij Libben liep de schare richting de kantine. Hier werden de deelnemers in de watten gelegd met snoep, bloemen en kado’s. En terecht natuurlijk, na deze geweldige prestatie!!

Een mooi en gezellig einde van een supergeslaagde avond4daagse! Tot volgend jaar.

De KunstPoëten