In Geen categorie

Het is kwart voor 6. De eerste kinderen komen al binnen druppelen bij de start van de Avond4daagse in Koudum. Ook zijn er heiten, memmen, pakes, beppes, ooms en tantes in it spier om als begeleiding mee te lopen. Iedereen zoekt het paaltje met zijn/haar groep erop. Als er een groep compleet is, mag er gestart worden.

Het weer is wederom goed en de humeuren zijn ook weer top! De hele groep, zo’n 140 lopers en een dikke 50 begeleiders, gaat richting het tunneltje bij de Dammenseweg. Daar splitst de groep zich. De lopers voor de 5 kilometer gaan linksaf de Bûtenskar op. Zij lopen over it hiem van de familie Haytema en daarna over de camping van de familie Venema. Hier en daar staat er iemand in de koeienpoep, maar dat hoort erbij en mag de pret niet drukken! Vervolgens gaat de groep richting de Kuilart. Rechtdoor tot het einde van de camping en vervolgens langs het water terug tot de watersportwinkel. Hier staan Welmoed Brouwer en Jildau Haytema met een lekkere versnapering.

Even uitrusten en…. door! Richting Galamadammen en daar door de tunnel. Via de Tjalke van der Walstraat, de Gerben Ypmastraat, stukje Dammenseweg en de Galamalaan weer naar de Sândobbe. De lopers waren rond kwart voor 8 weer op de basis. Een lange (ongeveer 6,5 kilometer) maar mooie wandeling! Petje af voor al die toppertjes die met hun kleine beentje weer heel wat stappen hebben gezet!

De kinderen van groep 6, 7 en 8 lopen eveneens richting de Kuilart. Zij gaan via de Dammenseweg. Op de Kuilart nemen ze dezelfde route als de 5 kilometer lopers. Ook zij krijgen een heerlijke versnapering! Na het tunneltje bij de Galamadammen steken zij over en lopen het Poelspaed en het Trochgeanspaed. Gelukkig staat er een briesje, waardoor ze geen insecten hoefden te happen. Langs de Doerebout naar de Wjukslach. Daarna de Spoarleane op en linksaf over de Onderweg.  Dan volgt een kleine klim op de Oostenveldseweg. Na een klein stukje Bovenweg richting de Singel en daarna oversteken bij Garagebedrijf Kemker en hup naar de finish bij de Sândobbe! De 10 kilometer lopers waren rond 8 uur terug!

Wederom een top avond en ….  we zijn op de helft!