In Geen categorie

De kop is er af! De eerste avond van de avond4daagse in Koudum zit er op.

Het weer was top en de meeste kinderen liepen dan ook in de korte broek. Een lekker briesje zorgde ervoor dat het niet te warm werd. In totaal liepen er 134 kinderen mee. Hiervan liepen 90 kinderen een route van 5 kilometer. De andere 44 kinderen hebben al 10 kilometer in de benen. Om iets na 6 uur vertrokken de lopers!

De route voor de 5 kilometer ging via de Galamalaan en de Dammenseweg naar het Oldeferd Park. Daarna over het pad langs Munninksma en door naar de Kerkhoflaan. Hier was een korte stop en kreeg iedereen een pakje drinken. Vervolgens ging de stoet richting het Trochgeanspaad en naar de Doerebout. Toen de Wjukslach omhoog en via de Westeweg, de Tjalke van der Walstraat en de Gerben Ypmastraat weer terug naar de sporthal. Om ongeveer kwart over 7 waren deze toppers terug bij de Sândobbe.

De kinderen voor de 10 kilometer begonnen vol energie. Het tempo zat er goed in en er was tijd voor een praatje en een grapje! De route ging via de Dammenseweg naar de Kuilart. Vervolgens onder het aquaduct door en langs het water richting Hemelum. Bij de zeilschool kregen de kinderen een pakje drinken van Theo en Grietje van der Meulen (bedankt voor het uitdelen!). Na deze korte pauze liepen ze dezelfde weg terug richting Koudum. Het tempo ging hier en daar iets omlaag en ook de praatjes werden minder, maar de humeuren bleven goed! Na het aquaduct ging de route via de Tjalke van der Walstraat en de Gerben Ypmastraat weer naar de Sândobbe. Na een kleine twee uur lopen was iedereen weer te plak!

Al met al een geslaagde, sportieve avond!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com