In Cultureel, Geen categorie

Het festival At the Watergate is door Cultuurfonds Fryslân genomineerd voor de Friese Anjer 2018, de belangrijkste cultuurprijs van Friesland. Een deel van het festival voor jeugdige musici vond ook plaats in Koudum.

Inwoners van Friesland konden de afgelopen weken stemmen voor personen, projecten of groepen die een opvallende rol hebben gespeeld in het jaar van de Culturele Hoofdstad. Naast At the Watergate zijn er vijf andere gegadigden voor de Friese Anjer. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân kiest uit deze zes de winnaar en maakt deze op vrijdag 7 december in het provinciehuis te Leeuwarden bekend.

At the Watergate Festival vond plaats van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 mei 2018. Ruim zesduizend muzikale jongeren uit 23 Europese landen verzorgden een kleine duizend optredens op een groot aantal podia op en aan het water in Sneek en omliggende steden als IJlst en Bolsward. Op Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna waren er ook in Koudum tal van optredens van zo’n tien internationale jeugdorkesten.

Foto van de Centriumcommissie