In Geen categorie

Veertien dagen geleden opperde Corrie Schaper het idee om iets te ondernemen voor kinderen in Koudum uit gezinnen die het niet breed hebben, zodat ze ook een leuke pakjesavond krijgen. Ze gaf wat voorzetjes van wat ze in gedachten had en vroeg wie er met haar wilde meedenken en meehelpen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een heuse actie, waarbij Corrie geholpen wordt door drie andere dames.

Het kwam wat traag op gang. Aanvankelijk meldde ze dat ze weinig reactie kreeg op haar oproep, dat er mondjesmaat speelgoed binnenkwam en dat er wat geluiden uit de middenstand kwamen. Maar na die tweede oproep op de Facebookpagina Koudum, waarin ze ook schreef dat ze in ieder geval wilde proberen om tien pakketjes te maken, begon het te lopen. Mensen brachten speelgoed, volle spaarkaarten van de supermarkt en diverse winkeliers uit Koudum deden concrete toezeggingen voor snoepgoed of spulletjes.

Ook krijgt Corrie Schaper wat beter zicht op wie er in aanmerking zouden kunnen komen voor zo’n verrassingspakketje voor Sinterklaas. Ze vraagt nu ook aan de Koudumers om het aan haar door te geven als ze weet hebben van gezinnen die het niet breed hebben. Die oproep staat ook op de Facebookpagina Koudum. En mensen die mee willen helpen of spulletjes willen brengen kunnen een e-mail sturen naar Corrie Schaper.