In Geen categorie

Om ervoor te zorgen dat er vooral in het toeristenseizoen meer fietsers door de winkelstraat in Koudum fietsen, hebben enkele ondernemers gevraagd om het fietsknooppuntennetwerk in Koudum iets aan te passen. Daar is positief op gereageerd en komend toeristenseizoen zal de route ook door de Hoofdstraat/Verlengde Hoofdstraat lopen. 

Door het Recreatieschap Marrekrite wordt momenteel gewerkt aan het vernieuwen van het Fietsnetwerk Fryslân. Dit betekent dat alle borden en infopanelen worden vernieuwd. Naast de vernieuwing vindt ook de realisatie van extra fietswensen plaats. Zo wordt in Koudum het nieuwe traject toegevoegd aan het Fietsknooppuntnetwerk. Op die manier wordt Koudum nog meer onderdeel van het fietsknooppuntnetwerk.

Koudum mag er volgens het Recreatieschap Marrekrite op rekenen op dat deze winter of uiterlijk dit voorjaar de werkzaamheden in en rond Koudum afgerond zullen worden, maar dat hangt ook af van de weersomstandigheden. De infopanelen zullen als laatste vervangen worden.

De aanpassing van het fietsknooppuntennetwerk is een erg groot project omdat de hele provincie in één keer aangepakt wordt. Na de voltooiing van het fietsnetwerk wordt ook nog het wandelnetwerk provinciedekkend. Als alles goed gaat, zijn op 1 juni 2019 de netwerken compleet en bij de tijd. Dan spreken we niet meer over regio’s maar over Fietsnetwerk Fryslân, waar Koudum een fraai onderdeel van zal zijn.